Српски English
 • Маслине

  Маслине

 • Производи

  Производи

 • Шампињони

  Шампињони

 • Поврће

  Маринирано поврће

 • Маслине у лимeнкама

  Маслине у лименкама


SITI д.о.о. прерађује, пуни и пакује искључиво првокласно биране плодове МАСЛИНА, ШАМПИЊОНА, ЉУТИХ ПАПРИЧИЦА И КРАСТАВАЦА...


Краставац - Значај и порекло


Краставац је пореклом из Азије где су га пили као освежавајући сок током врућих летњих дана. Тамо се узгајао већ 5000 г. п.н.е. а сродници су му тиква и лубеница. Сматра се да му је порекло Индија из које се пренео у Грчку и Италију, а касније и у Кину. Његва лековитост је била позната још у доба Старог Египта. Велики садржај воде чини краставац одличним диуретиком, ефикасно уклања накупљене токсине, подстиче рад бубрега и жучи. У комбинацији са дијеталним влакнима које и сам садржи подстиче рад дебелог црева и штити организам од канцерогених ствари.


Минерални је састав краставца занимљивији ако је количина нешто скромнија. Калијум којег има највише од свих минерала подстиче флексибилност мишића и помаже у регулисању крвног притиска...


Многи препоручују сок од краставца због корисне силицијумове киселине коју садржи у траговима. Силицијумова киселина је врло важна за одржавање здравља везивног ткива мишића, лигамената, хрскавице, костију, побољшава тен и одржава здравље коже, а удружена са водом, природно хидрира и даје кожи здрави сјај.


"Краставци су једна од најбољих намирница за опште здравље и обично се о њима прича као о супер храни, и то с'разлогом".


За све љубитеље слано - киселог програма SITI д.о.о у понуди има и мариниране Краставчиће различитих калибрација.


^ Назад